+36 30 203 2998  / 

Panellakás villanyszerelés

Villanyszerelés panellakásban

Panellakás villanyszerelés


Panellakások villanyszerelése, felújítása

Villanyszerelő lakásában, villanyszerelés megoldások.

Magyarországon a lakosság 1/5-e panellakásokban él, ami közel 800.000 panellakást jelent országosan. Az első kísérleti panel Dunaújvárosban épült 1959-ben. A három házgyári sor igazából a 70’ évek elejétől indult a nagyüzemi termelésbe, ahonnan a panel elemeket szállították az építési helyre. 50 éves panellakások villanyszerelése, anyagai szinte teljesen elavultak mára amiket fel kell újítani a biztonságos üzemelés vagy egyáltalán a zavartalan üzemmód érdekében és a megnövekedett fogyasztói igény és terhelés miatt! Nézzük, hogy a villanyszerelő milyen technológiákkal tudja a megrendelését kivitelezni.

Újpest, Újpalota, Kelenföld, Kispest, Újhegy, Óbuda, Békásmegyer, vidéki lakótelepek…számos város és kerület döntő építkezési formája orosz-dán típusú házai, épültek, a villanyszerelési technológia azonban más és más formában valósult meg. A villanyszerelés szempontjából a legjobb megoldást a „dán” típusú panelházaknál alkalmazott „védőcsöves” megoldást alkalmazták. Az elektromos vezetékeket a lakás elosztótól gyári csövekben húzták a konnektorokig. Ezeket a csatornákat többnyire ma is lehet használni egy elektromos felújítás során, viszonylag jól áthúzhatóak. Nyilván azért itt is vannak „elakadások” amit az adott szakaszon vagy kanyarban megfelelő szakszerűséggel meg lehet oldani. A megnövekedett háztartási energiaigény azonban sokszor felülírja a megoldási lehetőségeket és további megoldásokat kell alkalmazni amihez szakember szükséges! Az „orosz” típusú panelekben már sajnos nincsenek a falakban csatornák és a vezetékek hornyokban mennek a kapcsolókhoz és a konnektorokig. Itt is megvan az alkalmazott technika, csak tudni kell alkalmazni! Az ilyen esetekben a falon kívüli csatornák elhelyezése is mérvadó, ahol majd a vezetékek mehetnek.

A fürdőszobás block minden esetben ragasztott-hornyolt megoldással készültek, aminek a feltárása némi rutint igényel, megoldható!

Mindig kérdés, hogy a szerelvények falra helyezésére milyen megoldás van. A külső faliszerelvények (konnektorok, kapcsolók) mindenhova elhelyezhetők, felfúrhatók! A süllyesztett szerelvények is megoldhatóak a vastagabb falakban főleg, vizes gyémánt fúró alkalmazásával, ami biztonságos és statikailag engedélyezett technika. Ahol vékonyabbak a falak ott is ( pl. fürdőszoba, wc kapcsoló) megoldható a süllyesztés. Kivétel azonban azok a strangfalak ( konyha, előszoba), ahol a dobozfúrásból kár keletkezhet a strangon belüli rendszereken.

A vezetékeket horonymarással rejtjük el ( pl.csillárzsinór) ahol használható csatornát nem találunk! A statikai szakvélemény mindig szükséges a munkákhoz!

Több éves tapasztalat után azt hiszem, hogy kijelenthetem, hogy a lakossági kéréseket mindig meg tudom oldani a panellakások esetében is, többször alkalmazott rutin munkák és megoldások közül megtaláljuk Önnek is a megfelelő utat, egy biztonságos és komfortos elektromos hálózata felújítására!

Vissza az előző oldalra

VEGYE FEL VELEM A KAPCSOLATOT!

ELÉRHETŐSÉGEINK

-Telefon
+36 30 203 2998
-E-mail
-Szolgáltatási terület
Budapest és Pest megye

KÉRJEN AJÁNLATOT!

- =